Hampteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hampteau? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina tref je toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Hampteau!

zonnepanelen installateur 6990
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode69900
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hampteau juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Hotton. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Hotton kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hampteau
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan profiteer je al van een korting van zo’n €565. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hampteau fluctueren tussen de €4400 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €747,50 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hampteau bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3400 – €4500€430
2292013€5025 – €5875€650
3359014€6050 – €6250€850
4385017€6500 – €6825€930
5434020€7075 – €7275€1020
6519021€7525 – €7875€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Hampteau bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hampteau bedraagt 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hampteau?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hampteau

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hampteau vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Hampteau.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hampteau op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Hampteau
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hampteau een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!