Marenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Marenne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website doorzoek jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Marenne!

zonnepanelen installateur 6990
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode69900
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Marenne september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Hotton. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Hotton zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Marenne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Marenne zitten vaak tussen de €4100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Vandebron betaal je hiervoor wel €750,00 (kosten september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Marenne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3600 – €4475€400
2308011€5275 – €5800€500
3334016€5925 – €6250€800
4405018€6325 – €6800€910
5455019€7000 – €7225€1030
6507022€7575 – €7900€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Marenne vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marenne bedraagt 3400 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Marenne?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marenne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Marenne vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij in korte tijd een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Marenne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Marenne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Marenne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Marenne een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!