Tenneville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Tenneville? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool check jij samengestelde tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Tenneville!

zonnepanelen installateur 6970
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode69700
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tenneville mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Tenneville. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Tenneville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Tenneville
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4560), dan is het voordeel al snel €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tenneville komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Tenneville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3450 – €4450€420
2282013€5150 – €5775€575
3352014€5900 – €6175€725
4409018€6400 – €6700€900
5436019€6975 – €7250€980
6492022€7575 – €8100€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Tenneville tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tenneville is 3395 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Tenneville?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tenneville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tenneville vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de regio. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Tenneville.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tenneville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Tenneville
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tenneville een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente