Nieuwrode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Nieuwrode? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze website check je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwrode!

zonnepanelen installateur 3221
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode32210
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Nieuwrode mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Holsbeek. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Holsbeek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Nieuwrode
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4830), dan profiteer je al van een korting van zo’n €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwrode fluctueren tussen de €4700 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Nuon betaal je al snel €772,50 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nieuwrode bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3650 – €4225€420
2283011€5275 – €5900€650
3334014€6050 – €6275€750
4387017€6475 – €6775€930
5460019€7025 – €7150€1030
6518023€7700 – €8150€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Nieuwrode tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwrode is 3455 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwrode?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwrode

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuwrode vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Nieuwrode.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwrode op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Nieuwrode
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwrode een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!