Kortrijk-Dutsel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kortrijk-Dutsel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide informatie aangaande zonnepanelen kopen in Kortrijk-Dutsel!

zonnepanelen installateur 3220
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode32200
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kortrijk-Dutsel mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Holsbeek. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Holsbeek zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kortrijk-Dutsel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4810), dan is het belastingvoordeel al gauw €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kortrijk-Dutsel variëren tussen de €5100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kortrijk-Dutsel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3575 – €4300€440
2309011€5025 – €5900€625
3325014€5925 – €6200€800
4380016€6400 – €6750€950
5465020€7075 – €7175€970
6487021€7550 – €8025€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Kortrijk-Dutsel check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kortrijk-Dutsel is 3445 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kortrijk-Dutsel?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kortrijk-dutsel

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kortrijk-Dutsel vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende vakman in jouw eigen buurt. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kortrijk-Dutsel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kortrijk-Dutsel op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Kortrijk-Dutsel
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kortrijk-Dutsel een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!