Herfelingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Herfelingen? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Via de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website bekijk je waardevolle informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Herfelingen!

zonnepanelen installateur 1540
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode15400
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€167,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Herfelingen juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Herne. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Herne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Herfelingen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Herfelingen komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €720,00 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Herfelingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3700 – €4500€400
2284011€5175 – €5675€650
3351014€5975 – €6200€725
4413018€6550 – €6800€890
5463019€6900 – €7200€980
6513023€7650 – €7800€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Herfelingen vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herfelingen is 3540 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Herfelingen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herfelingen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Herfelingen vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. Veel bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Herfelingen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herfelingen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Herfelingen
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Herfelingen verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!