Sint-Pieters-Kapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Sint-Pieters-Kapelle? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website lees je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sint-Pieters-Kapelle!

zonnepanelen installateur 1541
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode15410
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Pieters-Kapelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Herne. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Herne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Kapelle
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan profiteer je al van een korting van zo’n €565. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Pieters-Kapelle liggen tussen om en nabij de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €722,50 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sint-Pieters-Kapelle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3525 – €4475€420
2294012€5000 – €5650€675
3358014€5925 – €6125€750
4389016€6525 – €6725€910
5448019€7075 – €7125€1000
6480023€7625 – €7825€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Sint-Pieters-Kapelle ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Pieters-Kapelle is 3545 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Pieters-Kapelle?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-pieters-kapelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint-Pieters-Kapelle vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je woonplaats. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Sint-Pieters-Kapelle.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Pieters-Kapelle op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Pieters-Kapelle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Pieters-Kapelle een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!