Court-Saint-Etienne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Court-Saint-Etienne? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website lees jij handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Court-Saint-Etienne!

zonnepanelen installateur 1490
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteCourt-Saint-Etienne
Postcode14900
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Court-Saint-Etienne juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Court-Saint-Etienne. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Court-Saint-Etienne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Court-Saint-Etienne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4980), dan pak je al snel €617. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Court-Saint-Etienne variëren tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €770,00 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Court-Saint-Etienne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3425 – €4275€420
2291011€5000 – €5675€625
3343014€6050 – €6075€800
4391018€6350 – €6625€930
5441020€7075 – €7225€990
6507021€7450 – €8175€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Court-Saint-Etienne bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Court-Saint-Etienne is 3455 kWh. Dit staat voor circa 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Court-Saint-Etienne?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-court-saint-etienne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Court-Saint-Etienne vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een professionele vakspecialist in de buurt. Verscheidene installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Court-Saint-Etienne.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Court-Saint-Etienne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Court-Saint-Etienne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Court-Saint-Etienne een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!