Schriek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Schriek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website doorzoek jij veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Schriek!

zonnepanelen installateur 2223
 • Direct lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22230
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Schriek mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Heist-Op-Den-Berg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Schriek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4910), dan bedraagt het voordeel al snel €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schriek variëren tussen de €4700 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je al snel €775,00 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Schriek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4325€380
2278012€5200 – €5700€650
3339016€6050 – €6225€700
4382016€6300 – €6650€910
5464020€6925 – €7150€960
6482022€7425 – €7900€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Schriek bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schriek bedraagt 3570 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Schriek?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schriek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schriek vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan heb jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de buurt. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Schriek.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Schriek op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Schriek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Schriek een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!