Booischot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Booischot? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Op basis van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze vergelijker check je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Booischot!

zonnepanelen installateur 2221
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22210
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Booischot mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Heist-Op-Den-Berg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Booischot
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Booischot schommelen tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE betaal je al snel €767,50 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Booischot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4425€420
2304011€5075 – €5725€675
3335014€5925 – €6100€750
4400017€6325 – €6625€880
5456019€6900 – €7175€970
6499023€7600 – €7925€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Booischot ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Booischot bedraagt 3555 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Booischot?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-booischot

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Booischot vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan heb je in korte tijd een goede installateur in de buurt. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Booischot.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Booischot op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Booischot
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Booischot een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!