Itegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Itegem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze vergelijker ontdek je samengestelde adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Itegem!

zonnepanelen installateur 2222
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode22220
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Itegem mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Heist-Op-Den-Berg. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Heist-Op-Den-Berg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Itegem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan loopt het voordeel al gauw op tot €606. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Itegem fluctueren tussen de €4200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €770,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Itegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3575 – €4275€430
2309011€5100 – €5750€525
3326015€5900 – €6125€725
4397018€6375 – €6850€890
5437020€6950 – €7125€1020
6507021€7575 – €7925€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Itegem ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Itegem bedraagt 3560 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Itegem?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-itegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Itegem vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies jij in korte tijd een goede leverancier in de regio. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Itegem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Itegem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Itegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Itegem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!