Zwijndrecht

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Zwijndrecht? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij omvangrijke adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Zwijndrecht!

zonnepanelen installateur 2070
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
Postcode20700
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zwijndrecht juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zwijndrecht. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Zwijndrecht zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Zwijndrecht
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4910), dan bedraagt het voordeel al snel €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zwijndrecht fluctueren tussen de €5100 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €735,00 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zwijndrecht kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3575 – €4275€390
2281011€5225 – €5750€675
3359014€6075 – €6100€875
4385016€6350 – €6800€940
5443019€7025 – €7225€1020
6500022€7550 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwijndrecht tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwijndrecht is 3495 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Zwijndrecht?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zwijndrecht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zwijndrecht vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een deskundige expert in de regio. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Zwijndrecht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zwijndrecht op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Zwijndrecht
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zwijndrecht een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente