Bertrée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bertrée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Dankzij gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website check je veelzijdige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bertrée!

zonnepanelen installateur 4280
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€167,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bertrée maart 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hannut. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Hannut is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bertrée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan loopt het voordeel al gauw op tot €534. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bertrée komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je al snel €742,50 (kosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bertrée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3625 – €4300€400
2286012€5000 – €5675€625
3335016€6075 – €6100€825
4389018€6525 – €6775€940
5442019€6950 – €7300€1030
6488023€7650 – €7875€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bertrée tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bertrée bedraagt 3345 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Bertrée?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bertree

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bertrée vergelijken? Via het advies hieronder kies jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Bertrée.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bertrée op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bertrée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bertrée een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!