Tourinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Tourinne? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website bekijk je omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tourinne!

zonnepanelen installateur 4263
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode42630
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€166,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tourinne februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Braives. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Braives zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Tourinne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5020), dan bedraagt het voordeel al snel €622. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (februari 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tourinne liggen tussen om en nabij de €5200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €732,50 (tarieven februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tourinne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3575 – €4225€420
2293012€5175 – €5600€600
3332015€6100 – €6075€825
4395016€6525 – €6600€940
5434019€7075 – €7225€1030
6507023€7425 – €7975€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Tourinne ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tourinne bedraagt 3325 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tourinne?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tourinne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Tourinne vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende specialist in de regio. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Tourinne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Tourinne op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Tourinne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tourinne verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!