Ville-En-Hesbaye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ville-En-Hesbaye? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Ville-En-Hesbaye!

zonnepanelen installateur 4260
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode42600
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ville-En-Hesbaye februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Braives. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Braives zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ville-En-Hesbaye
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5000), dan loopt het voordeel al gauw op tot €620. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ville-En-Hesbaye komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (vergoeding februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ville-En-Hesbaye kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3525 – €4225€390
2295013€5075 – €5725€650
3340014€5950 – €6100€875
4391018€6400 – €6675€950
5456019€6900 – €7200€1000
6500021€7675 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Ville-En-Hesbaye bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ville-En-Hesbaye bedraagt 3315 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ville-En-Hesbaye?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ville-en-hesbaye

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ville-En-Hesbaye vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in jouw streek. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Ville-En-Hesbaye.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ville-En-Hesbaye op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Ville-En-Hesbaye
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ville-En-Hesbaye aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!