Jamioulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Jamioulx? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze vergelijker lees je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Jamioulx!

zonnepanelen installateur 6120
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode61200
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€178,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jamioulx juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Ham-Sur-Heure. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ham-Sur-Heure zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Jamioulx
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4830), dan is jouw winst al gauw €599. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Jamioulx liggen tussen de €5000 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €750,00 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Jamioulx kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3575 – €4325€400
2275012€5100 – €5675€675
3352014€5900 – €6200€850
4387016€6475 – €6625€940
5430020€6925 – €7200€1020
6492021€7575 – €7975€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Jamioulx tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jamioulx is 3530 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Jamioulx?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jamioulx

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jamioulx vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een uitstekende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Jamioulx.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jamioulx op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Jamioulx
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Jamioulx een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!