Nalinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nalinnes? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Via zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door zonnepanelenvoordeel.be lees jij uitgebreide informatie aangaande zonnepanelen kopen in Nalinnes!

zonnepanelen installateur 6120
 • Lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode61200
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€179,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nalinnes juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ham-Sur-Heure. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ham-Sur-Heure is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nalinnes
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan bedraagt het voordeel al snel €601. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nalinnes variëren tussen de €4600 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio betaal je al snel €755,00 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nalinnes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3425 – €4400€420
2270013€5075 – €5850€600
3359014€6050 – €6075€800
4391017€6300 – €6725€950
5442020€7075 – €7125€1030
6510021€7575 – €7800€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nalinnes check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nalinnes is 3540 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Nalinnes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nalinnes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nalinnes vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in de buurt. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Nalinnes.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nalinnes op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Nalinnes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nalinnes een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!