Cour-Sur-Heure

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Cour-Sur-Heure? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze tool check jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Cour-Sur-Heure!

zonnepanelen installateur 6120
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode61200
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€178,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cour-Sur-Heure februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ham-Sur-Heure. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ham-Sur-Heure zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Cour-Sur-Heure
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan is het voordeel al snel €598. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Cour-Sur-Heure komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €747,50 (prijspeil februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Cour-Sur-Heure kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3625 – €4475€430
2292011€5025 – €5650€550
3349014€5975 – €6125€775
4413018€6500 – €6650€940
5462020€7050 – €7175€970
6500023€7500 – €8150€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Cour-Sur-Heure bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cour-Sur-Heure bedraagt 3525 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Cour-Sur-Heure?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cour-sur-heure

Interessante installaties:


Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cour-Sur-Heure vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb jij binnen enkele minuten een goede expert in jouw omgeving. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Cour-Sur-Heure.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cour-Sur-Heure op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Cour-Sur-Heure
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Cour-Sur-Heure aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!