Habay-La-Vieille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Habay-La-Vieille? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze website bekijk jij accurate informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Habay-La-Vieille!

zonnepanelen installateur 6723
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67230
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Habay-La-Vieille september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Habay. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Habay zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Habay-La-Vieille
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4590), dan loopt het voordeel al gauw op tot €569. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Habay-La-Vieille fluctueren tussen de €5400 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (kosten september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Habay-La-Vieille bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3400 – €4200€380
2308012€5300 – €5825€650
3321014€6075 – €6125€750
4417017€6425 – €6825€880
5434020€6925 – €7225€1020
6488022€7525 – €7925€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Habay-La-Vieille vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Habay-La-Vieille bedraagt 3560 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Habay-La-Vieille?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-habay-la-vieille

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Habay-La-Vieille vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een goede vakspecialist in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Habay-La-Vieille.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Habay-La-Vieille op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Habay-La-Vieille
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Habay-La-Vieille een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!