Anlier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Anlier? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je bruikbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Anlier!

zonnepanelen installateur 6721
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67210
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Anlier september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Habay. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Habay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Anlier
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan is het voordeel al snel €568. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Anlier zitten vaak tussen de €5300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (prijspeil september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Anlier is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3400 – €4475€390
2285011€5275 – €5850€500
3339016€6100 – €6100€700
4397018€6500 – €6675€890
5462019€7025 – €7250€1030
6493021€7425 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Anlier bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anlier is 3555 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Anlier?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anlier

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Anlier vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een deskundige monteur in je postcodegebied. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Anlier.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anlier op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Anlier
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Anlier een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!