Hachy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hachy? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker check je accurate details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hachy!

zonnepanelen installateur 6720
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67200
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hachy juni 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Habay. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Habay kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hachy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4570), dan loopt het voordeel al gauw op tot €567. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hachy liggen tussen de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €682,50 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hachy bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4450€420
2303012€5075 – €5850€575
3359016€5925 – €6150€825
4401018€6375 – €6675€940
5430019€6900 – €7275€1000
6494021€7425 – €8075€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Hachy achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hachy bedraagt 3550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hachy?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hachy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hachy vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Hachy.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hachy op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Hachy
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hachy een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!