Habay-La-Neuve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Habay-La-Neuve? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website check jij actuele info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Habay-La-Neuve!

zonnepanelen installateur 6720
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67200
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€163,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Habay-La-Neuve juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Habay. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Habay zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Habay-La-Neuve
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Habay-La-Neuve komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Habay-La-Neuve kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3500 – €4350€380
2291013€5075 – €5700€500
3342016€5925 – €6150€875
4380017€6425 – €6700€930
5433020€7100 – €7250€1030
6500021€7400 – €7825€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Habay-La-Neuve vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Habay-La-Neuve is 3545 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Habay-La-Neuve?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-habay-la-neuve

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Habay-La-Neuve vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een erkende vakman in je woonplaats. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Habay-La-Neuve.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Habay-La-Neuve op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Habay-La-Neuve
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Habay-La-Neuve een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!