Houdemont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Houdemont? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website vind je accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Houdemont!

zonnepanelen installateur 6724
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67240
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Houdemont juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Habay. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Habay is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Houdemont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Houdemont fluctueren tussen de €4100 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Houdemont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3500 – €4500€400
2295013€5300 – €5875€600
3325016€5900 – €6250€850
4409018€6325 – €6800€880
5467019€6900 – €7300€1020
6515021€7675 – €7875€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Houdemont achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houdemont is 3565 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Houdemont?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houdemont

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Houdemont vergelijken? Door het onderstaande stappenplan zoek jij vandaag nog een betrouwbare monteur in de buurt. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Houdemont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Houdemont op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Houdemont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Houdemont een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!