Sainte-Ode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Sainte-Ode? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sainte-Ode!

zonnepanelen installateur 6680
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode66800
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sainte-Ode juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Sainte-Ode. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Sainte-Ode bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sainte-Ode
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4980), dan profiteer je al van een korting van zo’n €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sainte-Ode schommelen tussen de €4300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €682,50 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sainte-Ode kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3425 – €4300€420
2304012€5100 – €5800€675
3337016€6025 – €6050€750
4417018€6300 – €6675€890
5450019€6900 – €7250€960
6512022€7650 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Sainte-Ode check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sainte-Ode bedraagt 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Sainte-Ode?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sainte-ode

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sainte-Ode vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in de buurt. Verschillende installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sainte-Ode.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sainte-Ode op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Sainte-Ode
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sainte-Ode een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente