Grez-Doiceau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Grez-Doiceau? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker lees je accurate info over zonnepanelen kopen in Grez-Doiceau!

zonnepanelen installateur 1390
 • Structureel lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode13900
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grez-Doiceau juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Grez-Doiceau. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Grez-Doiceau is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grez-Doiceau liggen tussen de €4800 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers betaal je al snel €740,00 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Grez-Doiceau bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3625 – €4275€380
2297011€5225 – €5675€675
3329016€6025 – €6025€800
4406018€6375 – €6750€920
5457020€6950 – €7275€1000
6487022€7450 – €7825€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Grez-Doiceau tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grez-Doiceau bedraagt 3395 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grez-Doiceau?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grez-doiceau

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Grez-Doiceau vergelijken? Met het advies hieronder kies jij moeiteloos een betrouwbare expert in je woonplaats. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Grez-Doiceau.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grez-Doiceau op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Grez-Doiceau
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grez-Doiceau verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente