Nethen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nethen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze website lees je praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nethen!

zonnepanelen installateur 1390
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode13900
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€161,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nethen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Grez-Doiceau. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Grez-Doiceau kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Nethen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4920), dan is jouw winst al gauw €610. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nethen fluctueren tussen de €4100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €727,50 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nethen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4300€410
2276012€5075 – €5775€575
3345016€5925 – €6050€725
4398017€6300 – €6625€930
5445020€6925 – €7125€960
6497022€7525 – €7875€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Nethen lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nethen is 3350 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Nethen?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nethen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nethen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een goede monteur in jouw omgeving. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Nethen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nethen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Nethen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Nethen een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!