Bossut-Gottechain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bossut-Gottechain? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool doorzoek je accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bossut-Gottechain!

zonnepanelen installateur 1390
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode13900
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€161,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bossut-Gottechain mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Grez-Doiceau. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Grez-Doiceau zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bossut-Gottechain
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4910), dan pak je al snel €609. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bossut-Gottechain fluctueren tussen de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor circa 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €725,00 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bossut-Gottechain bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3550 – €4325€390
2284013€5000 – €5700€600
3344016€6025 – €6200€800
4399017€6425 – €6725€900
5446019€7025 – €7225€990
6500023€7575 – €8150€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Bossut-Gottechain ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bossut-Gottechain is 3345 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Bossut-Gottechain?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bossut-gottechain

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bossut-Gottechain vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een professionele vakspecialist in jouw streek. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort huis. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Bossut-Gottechain.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bossut-Gottechain op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bossut-Gottechain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bossut-Gottechain een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!