Biez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Biez? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze pagina lees je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Biez!

zonnepanelen installateur 1390
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode13900
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€161,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Biez mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Grez-Doiceau. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Grez-Doiceau kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Biez
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Biez schommelen tussen de €4000 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €722,50 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Biez kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3600 – €4475€380
2299011€5275 – €5800€500
3359016€6050 – €6150€850
4391018€6400 – €6625€910
5440019€6900 – €7225€980
6511022€7550 – €7975€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Biez ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biez is 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Biez?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-biez

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Biez vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende monteur in jouw omgeving. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Biez.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biez op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Biez
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Biez aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!