Bunsbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bunsbeek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze website tref jij veelzijdige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Bunsbeek!

zonnepanelen installateur 3380
 • Structureel lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode33800
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bunsbeek mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je de spelregels in de gemeente Glabbeek. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Glabbeek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bunsbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4440), dan bedraagt het voordeel al snel €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bunsbeek zitten vaak tussen de €5200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €760,00 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bunsbeek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3400 – €4350€430
2308012€5050 – €5675€625
3341016€6100 – €6100€850
4383017€6475 – €6825€900
5463020€6925 – €7150€1010
6494021€7400 – €7825€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Bunsbeek vind jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunsbeek bedraagt 3335 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Bunsbeek?

Voor panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bunsbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bunsbeek vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een uitstekende monteur in de regio. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Bunsbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bunsbeek op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bunsbeek
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bunsbeek een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!