Kapellen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Kapellen? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze website bekijk jij omvangrijke details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kapellen!

zonnepanelen installateur 3381
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode33810
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€168,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kapellen mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Glabbeek. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Glabbeek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Kapellen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4450), dan bedraagt het voordeel al snel €552. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kapellen schommelen tussen de €5400 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kapellen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3625 – €4325€380
2277011€5075 – €5650€600
3350016€6075 – €6025€700
4401016€6550 – €6650€930
5443019€7075 – €7250€1010
6480023€7525 – €7825€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Kapellen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapellen is 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Kapellen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kapellen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Kapellen vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het type huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Kapellen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kapellen op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Kapellen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kapellen verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!