Vergnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Vergnies? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website doorzoek je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vergnies!

zonnepanelen installateur 6440
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode64400
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€161,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vergnies juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Froidchapelle. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Froidchapelle kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vergnies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4480), dan profiteer je al van een korting van zo’n €555. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vergnies fluctueren tussen de €4300 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €747,50 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vergnies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3625 – €4400€410
2306012€5150 – €5650€650
3324016€5950 – €6200€750
4396018€6300 – €6750€900
5434020€6925 – €7200€960
6519021€7425 – €7825€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Vergnies ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vergnies bedraagt 3430 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Vergnies?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vergnies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Vergnies vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je vandaag nog een professionele installateur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Vergnies.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vergnies op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vergnies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vergnies een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!