Fourbechies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Fourbechies? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website check je veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Fourbechies!

zonnepanelen installateur 6440
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode64400
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€161,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fourbechies juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Froidchapelle. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Froidchapelle kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Fourbechies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4470), dan loopt het voordeel al gauw op tot €554. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Fourbechies zitten vaak tussen de €4800 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €745,00 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Fourbechies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3700 – €4350€430
2297013€5200 – €5625€550
3342014€5925 – €6150€725
4406018€6475 – €6750€920
5452019€7025 – €7175€1000
6513023€7600 – €8100€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Fourbechies check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fourbechies bedraagt 3425 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Fourbechies?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fourbechies

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Fourbechies vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een erkende monteur in de regio. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Fourbechies.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Fourbechies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Fourbechies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Fourbechies een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!