Boussu-Lez-Walcourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Boussu-Lez-Walcourt? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze website bekijk je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Boussu-Lez-Walcourt!

zonnepanelen installateur 6440
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode64400
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€161,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Boussu-Lez-Walcourt maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Froidchapelle. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Froidchapelle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Boussu-Lez-Walcourt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4460), dan pak je al snel €553. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Boussu-Lez-Walcourt schommelen tussen de €4500 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE betaal je al snel €742,50 (onkosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Boussu-Lez-Walcourt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3425 – €4325€440
2282012€5275 – €5700€600
3350016€5950 – €6275€775
4396017€6450 – €6625€880
5440019€7100 – €7150€990
6480023€7700 – €7925€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Boussu-Lez-Walcourt vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boussu-Lez-Walcourt is 3420 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Boussu-Lez-Walcourt?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boussu-lez-walcourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Boussu-Lez-Walcourt vergelijken? Door onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Boussu-Lez-Walcourt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boussu-Lez-Walcourt op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Boussu-Lez-Walcourt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Boussu-Lez-Walcourt een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!