Soy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Soy? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze pagina bekijk jij samengestelde toelichtingen over zonnepanelen kopen in Soy!

zonnepanelen installateur 6997
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode69970
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Soy juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Erezée. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Erezée kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Soy
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4600), dan pak je al snel €570. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Soy variëren tussen de €4500 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Soy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3600 – €4250€390
2307012€5100 – €5775€500
3340016€5950 – €6025€700
4408016€6475 – €6800€900
5447019€7100 – €7200€1030
6482023€7425 – €8050€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Soy check jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soy bedraagt 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Soy?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-soy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Soy vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies je in enkele stappen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het soort huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan relevant zonnepanelen advies in Soy.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Soy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Soy
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Soy verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!