Marcourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Marcourt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Marcourt!

zonnepanelen installateur 6987
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode69870
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Marcourt juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Rendeux. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Rendeux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Marcourt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4540), dan bedraagt het voordeel al snel €563. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Marcourt schommelen tussen de €4100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €742,50 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Marcourt bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3625 – €4350€410
2288012€5175 – €5750€550
3346016€6100 – €6275€800
4384016€6350 – €6650€930
5432019€7100 – €7300€1030
6497022€7575 – €8175€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Marcourt check jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marcourt is 3385 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Marcourt?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marcourt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Marcourt vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een uitmuntende vakman in de buurt. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Marcourt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marcourt op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Marcourt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Marcourt een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!