Hodister

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hodister? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze website check jij bruikbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hodister!

zonnepanelen installateur 6987
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode69870
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hodister oktober 2023

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Rendeux. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Rendeux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hodister
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4530), dan profiteer je al van een korting van zo’n €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hodister komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €740,00 (tarief oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hodister kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3475 – €4425€430
2304012€5300 – €5900€675
3336016€6050 – €6150€700
4393018€6450 – €6625€910
5457020€6950 – €7125€1020
6490021€7625 – €8025€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Hodister achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hodister is 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hodister?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hodister

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hodister vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies je in enkele stappen een uitmuntende expert in de buurt. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Hodister.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hodister op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hodister
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hodister een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!