Marche-Lez-Ecaussinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Marche-Lez-Ecaussinnes? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina vind je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Marche-Lez-Ecaussinnes!

zonnepanelen installateur 7190
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode71900
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Marche-Lez-Ecaussinnes juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Ecaussinnes. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ecaussinnes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Marche-Lez-Ecaussinnes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4410), dan bedraagt het voordeel al snel €547. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Marche-Lez-Ecaussinnes komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €695,00 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Marche-Lez-Ecaussinnes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3625 – €4450€390
2279013€5075 – €5850€600
3344015€5950 – €6200€725
4416016€6425 – €6600€890
5442020€6900 – €7275€980
6515021€7400 – €7875€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Marche-Lez-Ecaussinnes check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marche-Lez-Ecaussinnes bedraagt 3545 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Marche-Lez-Ecaussinnes?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marche-lez-ecaussinnes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Marche-Lez-Ecaussinnes vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een erkende leverancier in je postcodegebied. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Marche-Lez-Ecaussinnes.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Marche-Lez-Ecaussinnes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Marche-Lez-Ecaussinnes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Marche-Lez-Ecaussinnes een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!