Ecaussinnes-D’Enghien

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Ecaussinnes-D’Enghien? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenvoordeel.be vind je bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Ecaussinnes-D’Enghien!

zonnepanelen installateur 7190
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode71900
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€169,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ecaussinnes-D’Enghien juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ecaussinnes. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Ecaussinnes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes-D’Enghien
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4400), dan is jouw winst al gauw €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ecaussinnes-D’Enghien fluctueren tussen de €4800 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ecaussinnes-D’Enghien bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3425 – €4450€400
2296011€5250 – €5800€500
3328016€6000 – €6125€875
4387018€6375 – €6725€930
5467020€6975 – €7250€1030
6496023€7700 – €7850€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Ecaussinnes-D’Enghien tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ecaussinnes-D’Enghien bedraagt 3540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ecaussinnes-D’Enghien?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ecaussinnes-d-enghien

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ecaussinnes-D’Enghien vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in de buurt. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Ecaussinnes-D’Enghien.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook certificering (denk aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ecaussinnes-D’Enghien op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Ecaussinnes-D’Enghien
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ecaussinnes-D’Enghien een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!