Diepenbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Diepenbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze website tref je samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Diepenbeek!

zonnepanelen installateur 3590
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteDiepenbeek
Postcode35900
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Diepenbeek mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Diepenbeek. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Diepenbeek zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Diepenbeek
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4930), dan loopt het voordeel al gauw op tot €611. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Diepenbeek schommelen tussen de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Diepenbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3600 – €4275€410
2283012€5000 – €5800€550
3334014€5900 – €6225€825
4398016€6425 – €6675€950
5448020€6925 – €7125€1010
6500021€7550 – €8025€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Diepenbeek achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diepenbeek is 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Diepenbeek?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-diepenbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Diepenbeek vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in de regio. Diverse monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Diepenbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Diepenbeek op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Diepenbeek
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Diepenbeek een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!