Dilsen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Dilsen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Dilsen!

zonnepanelen installateur 3650
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode36500
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€162,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Dilsen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Dilsen-Stokkem. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dilsen-Stokkem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Dilsen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4490), dan is het belastingvoordeel al gauw €557. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dilsen zitten vaak tussen de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron betaal je al snel €737,50 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dilsen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3550 – €4250€390
2306012€5025 – €5800€650
3352016€6075 – €6250€775
4383017€6400 – €6600€920
5459020€7050 – €7225€980
6518022€7450 – €7975€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Dilsen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dilsen bedraagt 3510 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Dilsen?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dilsen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dilsen vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een professionele leverancier in de regio. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Dilsen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dilsen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Dilsen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dilsen een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!