Beringen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Beringen? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met zonnepanelenvoordeel.be lees jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Beringen!

zonnepanelen installateur 3580
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode35800
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beringen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Beringen. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Beringen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beringen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Beringen schommelen tussen de €4800 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Oxxio betaal je hiervoor wel €720,00 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Beringen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3500 – €4250€440
2291011€5150 – €5825€575
3355014€6050 – €6050€700
4399016€6300 – €6800€890
5458020€7100 – €7275€990
6516021€7500 – €8125€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beringen check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beringen is 3575 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Beringen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beringen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beringen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies je in korte tijd een erkende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Beringen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beringen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Beringen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beringen een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente