Lanklaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Lanklaar? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website bekijk je uitgebreide adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lanklaar!

zonnepanelen installateur 3650
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode36500
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lanklaar mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dilsen-Stokkem. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Dilsen-Stokkem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lanklaar
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan loopt het voordeel al gauw op tot €559. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Lanklaar schommelen tussen de €5200 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lanklaar kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4500€420
2288012€5150 – €5750€500
3348016€5975 – €6125€775
4409018€6525 – €6700€900
5459020€6950 – €7300€980
6519022€7550 – €8050€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Lanklaar achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lanklaar is 3520 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lanklaar?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lanklaar

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lanklaar vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een uitstekende monteur in de regio. Sommige bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lanklaar.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lanklaar op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lanklaar
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lanklaar een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!