Porcheresse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Porcheresse? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Porcheresse!

zonnepanelen installateur 6929
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode69290
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Porcheresse juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Daverdisse. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Daverdisse zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Porcheresse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Porcheresse liggen tussen om en nabij de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers betaal je al snel €760,00 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Porcheresse bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3575 – €4450€390
2294012€5200 – €5750€525
3327014€5950 – €6100€875
4387017€6500 – €6700€880
5444019€7000 – €7300€1030
6501023€7425 – €8075€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Porcheresse tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Porcheresse is 3515 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Porcheresse?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-porcheresse

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Porcheresse vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Een aantal installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Porcheresse.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Porcheresse op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Porcheresse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Porcheresse een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!