Gembes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Gembes? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website tref je uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gembes!

zonnepanelen installateur 6929
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode69290
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gembes oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Daverdisse. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Daverdisse zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Gembes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4930), dan loopt het voordeel al gauw op tot €611. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gembes fluctueren tussen de €4300 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie betaal je hiervoor wel €755,00 (onkosten oktober 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gembes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3625 – €4325€410
2309011€5275 – €5875€625
3325014€6050 – €6150€825
4387017€6375 – €6725€920
5438020€6900 – €7250€1020
6503021€7525 – €7925€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Gembes achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gembes is 3505 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gembes?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gembes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gembes vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Gembes.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gembes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Gembes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Gembes een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!