Haut-Fays

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Haut-Fays? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze tool bekijk jij omvangrijke informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Haut-Fays!

zonnepanelen installateur 6929
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode69290
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Haut-Fays juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Daverdisse. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Daverdisse is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Haut-Fays
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4940), dan pak je al snel €612. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Haut-Fays liggen tussen de €4400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €757,50 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haut-Fays bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3500 – €4450€410
2271011€5200 – €5875€675
3323014€5975 – €6025€725
4394017€6325 – €6650€940
5435020€7075 – €7225€1030
6486021€7425 – €8175€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Haut-Fays achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haut-Fays bedraagt 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Haut-Fays?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haut-fays

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Haut-Fays vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Haut-Fays.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haut-Fays op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Haut-Fays
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Haut-Fays een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!