Neufchâteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Neufchâteau? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be vind jij actuele details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Neufchâteau!

zonnepanelen installateur 4608
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode46080
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€172,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neufchâteau juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Dalhem. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Dalhem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4800), dan profiteer je al van een korting van zo’n €595. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Neufchâteau komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Neufchâteau kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4275€410
2277011€5225 – €5800€550
3339014€5950 – €6050€875
4415016€6325 – €6775€920
5431019€7000 – €7225€1020
6515023€7575 – €7875€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Neufchâteau tref jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neufchâteau bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Neufchâteau?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neufchateau

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Neufchâteau vergelijken? Via onze stappenplan tref jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in de regio. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Neufchâteau.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neufchâteau op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Neufchâteau
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neufchâteau een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!