Saint-André

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Saint-André? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool tref je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Saint-André!

zonnepanelen installateur 4606
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode46060
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€172,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-André april 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dalhem. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Dalhem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Saint-André
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan is het belastingvoordeel al gauw €589. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-André variëren tussen de €4600 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron betaal je al snel €732,50 (kosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Saint-André kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3450 – €4375€390
2279011€5150 – €5700€650
3348014€5950 – €6225€875
4409016€6325 – €6675€950
5434020€7050 – €7250€1010
6480022€7450 – €8000€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Saint-André vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-André bedraagt 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-André?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-andre

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Saint-André vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een deskundige specialist in de regio. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Saint-André.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saint-André op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Saint-André
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-André een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!