Bombaye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bombaye? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bombaye!

zonnepanelen installateur 4607
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode46070
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bombaye april 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dalhem. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Dalhem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bombaye
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4770), dan is het belastingvoordeel al gauw €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bombaye liggen tussen om en nabij de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (onkosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bombaye kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3625 – €4350€380
2281012€5175 – €5600€625
3329016€6025 – €6250€825
4415018€6500 – €6750€910
5453019€7050 – €7125€1030
6517021€7675 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Bombaye lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bombaye bedraagt 3350 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Bombaye?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bombaye

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bombaye vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw streek. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Bombaye.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bombaye op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bombaye
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bombaye een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!