Couillet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Couillet? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website vind jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Couillet!

zonnepanelen installateur 6010
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60100
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Couillet juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Charleroi. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Charleroi is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Couillet
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4680), dan is het belastingvoordeel al gauw €580. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Couillet komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €712,50 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Couillet bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3625 – €4450€420
2282012€5075 – €5725€550
3345015€5900 – €6050€775
4382018€6525 – €6800€930
5436020€7100 – €7300€960
6518022€7650 – €8000€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Couillet zie je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Couillet bedraagt 3455 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Couillet?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-couillet

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Couillet vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in enkele stappen een goede monteur in je woonplaats. Veel bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Couillet.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Couillet op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Couillet
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Couillet verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!