Silenrieux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Silenrieux? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Silenrieux!

zonnepanelen installateur 5630
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode56300
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€174,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Silenrieux juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Cerfontaine. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Cerfontaine kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Silenrieux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4860), dan is het belastingvoordeel al gauw €602. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Silenrieux liggen tussen om en nabij de €4800 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je al snel €775,00 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Silenrieux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3700 – €4450€390
2293011€5000 – €5625€675
3334015€5950 – €6025€700
4397018€6325 – €6725€920
5452019€7050 – €7125€990
6492022€7475 – €8200€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Silenrieux lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Silenrieux is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Silenrieux?

Voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-silenrieux

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Silenrieux vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk je zonder problemen een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Silenrieux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Silenrieux op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Silenrieux
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Silenrieux een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!